PL YT FB
flowers flowers 2 3

Питання що часто задаються

Коли не слід застосовувати Булкамід?

Уретральну систему заповнення Булкамід не можна застосовувати пацієнтам з гострою інфекцією сечовивідних шляхів.

Які ризики пов’язані із застосуванням Булкаміду?

За останні 15 років Булкамід застосовували  у 25 країнах понад 70 000 жінок із стресовим нетриманням сечі. За цей час було зафіксовано невелику кількість медичних ускладнень або інцидентів; довгострокових ускладнень не зафіксовано. Однак, як і при будь-якій процедурі, можуть виникнути ускладнення. Сюди можуть входити тимчасовий біль під час та незабаром після операції (біль можна зменшити за допомогою анестезії або знеболюючих препаратів), невелика кількість крові в сечі, затримка сечовипускання, болісне сечовиділення та/або інфекція сечовивідних шляхів. Ці ускладнення є тимчасовими і зникають протягом декількох днів. У дуже рідкісних випадках пацієнти можуть відчувати труднощі із нормальним сечовипусканням і їм може знадобитися тимчасове використання одноразового катетера для спорожнення сечового міхура. Зазвичай такий стан проходить протягом 24 годин. Як і при будь-якому лікуванні, існує ймовірність того, що ін’єкція Булкаміду не принесе жодної користі. Крім того, якщо у вас є інші види нетримання сечі, такі як термінове нетримання сечі, або якщо тяжкість нетримання сечі зростає, Булкамід може не бути ефективним засобом для вас.

Які переваги використання Булкаміду?

Більшість жінок, які отримують Булкамід, повідомляють про повне полегшення або зменшення симптомів; багато хто повідомляє про поліпшення стану, щойно вони залишать кабінет лікаря, лікарню чи клініку. Хоча повна відсутність витоку сечі є найбільш бажаним результатом лікування, багато жінок вважають ефективним значне зменшення кількості та частоти витоку сечі, спричинене стресовим нетриманням сечі, тому що можуть відновити більшість своїх повсякденних справ. Якщо полегшення симптомів при застосуванні Булкаміду недостатнє, для досягнення бажаного результату може бути зроблена додаткова ін’єкція (ін’єкція прискорення). Рекомендується почекати принаймні 4 тижні після першого лікування, перш ніж робити наступну ін’єкцію. Якщо підтікання сечі продовжується після першого лікування, поговоріть зі своїм лікарем про можливе додаткове лікування.

Лікування Булкамідом має ту перевагу, що ви швидше за все позбавитесь небажаного витоку сечі або принаймні рідше будете стикатися з епізодами витоку. Пацієнтів у клінічних випробуваннях з Булкамідом через 12 місяців після першої ін’єкції запитували, чи вони вважають, що лікування було ефективним. Більше трьох чвертей жінок повідомили, що нетримання сечі було виліковано або зменшено, а близько двох третин — що воно було виліковано повністю. Клінічні випробування з Булкамідом також показали, що ефект, ймовірно, триватиме багато років. Є дані, що більшість жінок, які отримували лікування понад 7 років тому, все ще повідомляють про переваги лікування.

Що я можу очікувати в день процедури?

Процедура із застосуванням Булкаміду є малоінвазивною, не вимагає жодних надрізів і зазвичай триває близько 10 хвилин. Зазвичай процедура проводиться в амбулаторних умовах або в хірургічному відділенні один день, і ви можете повернутися додому того ж дня. Перед процедурою лікар обговорить з вами, чи слід застосовувати місцевий або загальний анестетик, щоб зменшити будь-який дискомфорт, пов’язаний із процедурою. Більшість пацієнтів піддаються операції Булкамід під місцевою анестезією і відчувають лише легке поколювання, коли голка потрапляє в стінку уретри. Під час процедури в уретру буде введений уретроскоп, який дозволяє проводити процедуру під постійним візуальним контролем. Три або чотири дози Булкаміду (1,5–2 мл загального обсягу, що відповідає трохи менше ніж половині чайної ложки) будуть поміщені в тканину уретри, щоб звузити просвіт уретри і дозволити їй закритися під час активності або напруги, запобігаючи таким чином витоку сечі. Уретроскоп видаляють після завершення ін’єкції та закінчення лікування.

Що я можу очікувати після процедури?

Потужність спорожнення сечового міхура перевірятимуть після процедури та перед виходом із клініки. Якщо ви не можете мочитися, то протягом короткого періоду вам може знадобитися катетер для спорожнення сечового міхура (зазвичай менше 24 годин). Це рідкісне ускладнення. Після повернення додому більшість пацієнтів повертаються до звичної діяльності протягом 24 годин, залежно від рекомендацій лікаря.

Більше інформації про продукт „Булкамід” можна знайти на веб-сайті www.bulkamid.com.